Svårt val igår kväll

Samma rutin varje kväll vid läggdags - lite läsning. Men vad skall jag välja ikväll? Plötsligt har jag två böcker och en tidning att välja mellan. Ska det bli tidningen "Trädgård & blommor" eller  den nyinköpta "Den dubbla tystnaden" med Marie Jungstedt, min favoritförfattare eller "Den sista shamanen" med Barbra Wood" som jag redan hunnit läsa en del av? Barbra Wood läste jag första gången när jag var väldigt ung. Nu blev jag lite nostaligsk och ville läsa en bok  med henne. Den är faktiskt väldigt bra hittills, mycket äventyr, kärlek och härliga miljöer. Man liksom försvinner  in i en saga som skulle kunna vara sann.

Vilket valde jag? Det blev trädgårdstidningen, den var alldeles lagom just denna kväll. 



Det blev alltså inte som Milou ville


Frysen full av fisk

En vecka med åtta grabbar mellan 16 och 50 år slutade med en full frys av fisk. Så nu ska vi frossa, ialla fall alla utan Sara som är en aning trött på fisk. Kul hade de i alla fall i Norge, det blev fiske från morgon till sena kvällen med lite pauser förstås. Och många fiskarter blev det också på allt från 0,3 kg - närmare 6 kg. Detta är Johannes tredje fiskeresa och fler lär det bli.


Här fångas det haj. Tyvärr trodde grabbarna att denna art var fridlyst så den fick simma ut i havet igen. Tur för denne...


Lite lunch behöver man ha så varför inte korv och bröd?


Och så lite siesta såklart...


Gothia Cup 2009

Vilken underbara Gothia-vecka vi haft. Öjersjö IF flickor 15 år gick efter tre spännande matcher till A-slutspel. Sara var extra lycklig då hon fick göra ett mål mott Skottland! En stolt mamma förstås. Tjejerna slet och jobbade som aldrig förr och vi föräldrar svettades som aldrig förr av all spänning. Tack alla tjejer att vi fick se dessa underbara matcher. Första matchen i A-slutspel vann vi med 1-0, jubel!!! Andra matchen blev resultatet 1-1 då motståndarlaget gjorde sitt mål 3 minuter innan avslut. Tyvärr förlorade vi på straffar men det var helt ok, ni gjorde ert bästa och var grymma!


Sara nr 42 dribblar sig igenom...

Konfirmation

Nu är Sara konfirmerad. Den stora dagen hände igår, lördagen den 4 juli. Ingen kunde önska bättre väder med fullt solsken och 27 grader varmt. Tur var att kyrkan var av tegel så att vi orkade sitta (och stå) i två timmar. Den var med andra ord mer än fullsatt. Vi fick se ett skådespeleri, härlig präst och massor med sång som konfirmanderna sjung så vackert för oss. Efter detta en lunchbuffé i vår trädgård.

Sara är konfirmerad - visst är hon fin


Tårta på stora dagen - vitchokladmousse- och jordgubbsmoussetårta, Gott!!!
Vit chokladmousse- och jordgubbsmoussetårta

Egen gjord bukett - visst blev den fin

Milou tar ett första dopp

När det är över 20 grader varmt i havet kan ju inte ens en hund låta bli att gå i. Ja, i alla fall nästan. Mest doppade Milou tassarna men med lite lockbete som pinnar gick det ju faktiskt att doppa hela kroppen. Skönt var det i alla fall.


RSS 2.0